Foeken Makelaardij

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

133 nieuwe woningen in Soest opgeleverd

133 nieuwe woningen in Soest opgeleverd

Vorig jaar werden er in de gemeente Soest 133 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Daarmee is de woningvoorraad in de gemeente Soest met 0,6 procent toegenomen. Dat meldt het CBS woensdag op basis van nieuwe cijfers.

Het kabinet maakte in 2018 afspraken met gemeenten, provincies, marktpartijen en corporaties om aan de stijgende woningvraag te kunnen voldoen. Die afspraken moeten ertoe leiden dat er jaarlijks gemiddeld 75.000 woningen bijkomen. Naast nieuwbouw kunnen er ook huizen bijkomen doordat bijvoorbeeld kantoorpanden omgebouwd worden tot woonhuizen. Dat gebeurde in 2018 -het meest recente jaar waarover deze cijfers beschikbaar zijn- 13.000 keer.

STIKSTOF De malaise als gevolg van de stikstofcrisis lijkt in de cijfers over 2019 nog niet zichtbaar. Eind mei verwees de Raad van State namelijk het Programma Aanpak Stikstof (PAS) naar de prullenbak, waardoor duizenden bouwprojecten die onder deze regeling een vergunning hebben gekregen vooralsnog stilliggen. Onderzoekers van ABN Amro voorspelden eerder dat de bouwproductie dit jaar naar verwachting wel aanzienlijk lager uitvalt dan in 2019.

Link: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/05/bijna-71-duizend-nieuwbouwwoningen-in-2019

Op bovenstaande kaart vind je de volgende cijfers: voor iedere gemeente is het absolute aantal nieuwbouwwoningen dat in 2019 is opgeleverd geteld. Met dit cijfer is de procentuele groei van de woningvoorraad door nieuwbouw berekend. Hoe hoger dit cijfer, hoe relatief meer nieuwbouwhuizen er zijn bijgekomen.

Bron: www.soestercourant.nl

Gerelateerde berichten

Vacature binnen/buitendienst

Kom jij ons team versteken? Wij bieden je een leuke werkplek aan in een groeiend jong makelaars...

Lees verder

Belangrijkste wijzigingen woningmarkt 2022

Graag brengen wij u aan het begin van het jaar op de hoogte van weer een aantal wijzigingen op de...

Lees verder

Prinsjesdag 2021

Verduurzaming Het kabinet trekt 6,8 miljard uit voor verduurzaming. Een gedeelte daarvan wordt...

Lees verder