Foeken Makelaardij

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Foeken Makelaardij breed georiënteerd in de regio

Foeken Makelaardij breed georiënteerd in de regio

SOEST Raymond Foeken is sinds vorig jaar de eigenaar van Foeken Makelaardij, een jong kantoor dat zich specialiseert in aankoop, verkoop, verhuur en taxaties in de regio Soest, Baarn, Amersfoort en Soesterberg. Het mooie van het makelaarsvak? ,,Het aanvoelen wat een koper of verkoper gelukkig maakt!”
Peter Beijer

Makelaar en ondernemer zijn, het is een mooie combinatie voor Raymond Foeken (33). De geboren en getogen Soester is (van moederskant) een telg van de beroemde Taxi-familie Klomp. Overgrootvader Pieter Foeken bestierde Foeken’s Beddenmagazijn, was bijna wethouder en zag een laan naar hem vernoemd: de Foekenlaan. Zelfstandig ondernemen zit de jonge Soester dan ook letterlijk in het bloed en dat was voor hem de motivatie om, na ruim zes jaar ervaring te hebben opgedaan bij een lokale makelaar, op eigen benen te staan.

TARIEF ,,Het eerste jaar is vliegend begonnen. Wij hebben meer dan dertig huizen van eigenaar doen verwisselen. Met Foeken Makelaardij zitten wij breed in de regio: Soest, Soesterberg, Baarn en Amersfoort. Wij werken voor alle prijsklassen, met een transparant tarief. Tot drie ton hanteren wij een vast tarief van 2020,00 euro. Dat is all-in, exclusief de opstartkosten. Daarboven hanteren wij voor dat gedeelte gepersonaliseerde afspraken. Dan kan de klant zelf bepalen welke diensten hij af wil nemen.”

TAXATIE EN VERHUUR ,,Wij zijn ook inzetbaar als taxateur en wanneer iemand zijn woning wil verhuren dan kunnen wij dat eveneens verzorgen. Bij verhuur moet er veel geregeld worden en wij weten waar de klant rekening mee moet houden, ook bij tijdelijke verhuur.”

De makelaar vindt dat zijn vak meer is dan alleen een huis verkopen of aankopen. ,,Wanneer iemand een flinke tijd lief en leed heeft gedeeld in een huis, dan is het niet vanzelfsprekend dat ik koel en zakelijk dat huis van die mensen verkoop. Elk huis heeft zijn verhaal en dat verhaal hoor ik graag. Empathie is een belangrijk onderdeel in dit vak. Je moet je in de mensen verdiepen en ze begrijpen. Meedenken en meevoelen. Een huis moet een veilige haven zijn. Het geluk daarvan heeft niet te maken met de grootte van een woning. Dat moet je aanvoelen en dat maakt dit vak ook zo mooi. De wensen van onze klant zijn het uitgangspunt.”

Gerelateerde berichten

Waarom Soest? (geschreven door AI)

Soest is een prachtige plaats in de provincie Utrecht, gelegen aan de rand van de Utrechtse...

Lees verder

Belangrijkste wijzigingen woningmarkt 2022

Graag brengen wij u aan het begin van het jaar op de hoogte van weer een aantal wijzigingen op de...

Lees verder

Prijsstijging koopwoningen evenaart in november 21 jaar oud record

Bestaande koopwoningen waren in november 20,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar...

Lees verder