Foeken Makelaardij

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Ver-huizen of Ver-thuizen?

Ver-huizen of Ver-thuizen?

Verthuizen is in deze woningmarkt met covid-19 de nieuwe trend aan het worden.
Veel van jullie hebben hier wellicht nog nooit van gehoord, verthuizen is kort samen gevat; maak van je ouwe huis weer je nieuwe thuis.

De woningmarkt zit in deze regio muurvast en zeker als je groter wilt gaan wonen is verhuizen binnen je eigen woonplaats (helaas) vaak geen optie terwijl comfortabel en luxe wonen steeds belangrijker wordt voor mensen. En dan niet te vergeten de maatregel welke er voor zorgt dat half Nederland inmiddels thuis moet werken.  Als je voor je gevoel ‘vast’ zit aan je huidige woning kan het lonen om te investeren in een verbouwing bijvoorbeeld het uitbreiden van de woonoppervlakte om extra m² te creëren voor een thuiswerkplek of die nieuwe leef-keuken, dat geeft dan toch een impuls aan je wooncomfort! En extra meters doen je (koop)huis sowieso in waarde stijgen. En niet te vergeten het maak van jouw huis weer je thuis.

VERDUURZAMEN
Denk daarnaast ook eens aan het gebruik maken van duurzame materialen en isolatie om jouw woning extra energiezuinig te maken, het plaatsen van zonnepanelen, collectoren of zelf een warmtepomp is wellicht nu een goede keus om jouw woning klaar te maken voor de toekomst. Hierdoor zal ook het energielabel verbeteren, want ook dit wordt de komende jaren een belangrijke informatie over de woning.

SENIOR-PROOF
Bovendien zien wij in dit kader steeds meer ‘ouderen’ die liever niet meer gaan verhuizen, en hun woning ‘senior-proof’ laten inrichten om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Denk bijvoorbeeld eens aan de slaapkamer op de begane grond, extra brede en drempelloze deuren en het verhogen van het toilet als voorbeelden. Ook dit is een onderdeel van verthuizen.

SPAREN, VERHUIZEN OF VERTHUIZEN?
Ook niet geheel onbelangrijk: een goed gevulde bankrekening levert tegenwoordig vrijwel niets meer op. Investeren in het eigen woon- en leef comfort rendeert daarom veel beter. Verthuizen kan op meerde manieren gebruikt worden en zorg voor meer comfort en woonplezier.

Ben u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Wellicht een taxatie voor het realiseren van de verbouwing met bouwdepot of voor het oversluiten van de huidige hypotheek met een scherpere rente of toch wel verhuizen? Dan mag u van ons een gratis waardebepaling  verwachten en een volledig verzorgd verkooptraject!

Gerelateerde berichten

ACTIE! Taxatierapport

Deze taxatieactie is geldig vanaf de publicatiedatum tot 30 april 2023. Alleen klanten die...

Lees verder

Gelukkig nieuw jaar! Veranderingen op een rij…

WAT VERANDERT ER VOOR U IN 2023? Het jaar 2023 staat voor de deur en ook in de woningmarkt...

Lees verder

Waardeverklaring

Waarom geen waardeverklaring? Register-Taxateurs ontvangen regelmatig verzoeken om een...

Lees verder