Foeken Makelaardij

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Wat is uw (toekomstig) huis waard?

Voor een verbouwing, hypotheek of verkoop is een taxatie van een Register Taxateur nodig.

De taxateur van Foeken Makelaardij is thuis in Soest en omstreken en is op de hoogte van eventuele problematiek in de omgeving en kent ook de plannen van de gemeenten. Wij kennen de wijken, buurten en straten. Na een uitgebreide inspectie van uw huis, kunnen wij een nauwkeurige taxatie opstellen van uw woning.

Waar zijn wij aangesloten?

Onze taxateur is aangesloten bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Het NRVT is het centrale register van gekwalificeerde vastgoedtaxateurs. De geregistreerde taxateur werkt op basis van eenduidige beroeps- en gedragsregels die aansluiten bij de Nederlandse en internationale eisen.

Heeft u een woning gekocht en heeft de bank een taxatierapport nodig? Onze taxateur is tevens aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), zodat wij voor u een NWWI gevalideerd taxatierapport kunnen verzorgen. Met name voor de financiering vragen geldverstrekkers vaak om een gevalideerd taxatierapport.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een gevalideerd taxatierapport voor woning is € 750,- inclusief BTW en validatie kosten.

Voor het taxeren van een appartement rekenen wij een toeslag van € 75,- incl BTW, dit heeft te maken met de extra handelingen om de financiële situatie en de staat van de VVE door te lichten.

Voor het taxeren van een waarde na verbouwing rekenen wij een toeslag van € 75,- incl BTW, hier krijgt het rapport een waarde in huidige staat en een waarde na verbouwing. Deze verbouwing dient u zelf aan te leveren middels een verbouwingsspecificatie.

Heeft u met SPOED een taxatie nodig? Dan werken wij de taxatie op de dag van de opnamen ook volledig uit een heeft u het rapport binnen 1 werkdag in de mail. Hiervoor rekenen wij ook een toeslag van € 75,- incl BTW

Wanneer een woning of appartement in verhuurde staat getaxeerd moet worden is dit rapport uitgebreider dan normaal. De taxateur moet een dubbele waarde taxeren en zal de huidige of toekomstige huur middels de puntentelling moeten toetsen, het rendement aangeven en onderbouwen middels verhuurreferenties. Voor woningen in verhuurde staat geld een tarief van € 900,- exclusief BTW.

Voor een taxatie worden er standaard minimaal 3 kadastrale stukken opgevraagd bij het kadaster. Wanneer de taxateur meer kadastrale stukken dient op te vragen bedragen de extra kosten €5,- per opgevraagd stuk.

Wanneer er een rapport gewijzigd dient te worden nadat deze reeds is gevalideerd worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Dit bedraagt circa €95,-.

Taxateur behoud zich het recht om zijn taxatie tarief aan te passen op basis van woonoppervlakte en/of staat van onderhoud.

Direct een gevalideerd rapport aanvragen?

Dat is mogelijk! Vraag rechtsreeks een taxatierapport aan bij Foeken Makelaardij middels onderstaand formulier en u bent binnen 5 werkdagen verzekerd van een goed taxatierapport.